Bloem illustratie

Workshop: De kracht van het bos

Het bos versterkt, inspireert, verstilt, en brengt je terug naar je eigen ‘native state of wellbeing’.

In kleine groepjes gaan we de Schoorlse duinen in om lichaam en geest in balans te brengen door in volle aandacht aan het werk te gaan met jezelf, je gevoel, de body en je mind.

Aarden
Als je teveel in je hoofd zit is het belangrijk om met beide benen op de grond te komen om te aarden. We doen oefeningen, loopmeditaties, en chakrawandelingen om weg te komen van de malende gedachtes die er vaak zijn. Je gaat jezelf en je lichaam weer opnieuw ontdekken en je zult merken hoe de natuur hier een grote invloed op uitoefent.

Bloem illustratie

Relax

Even helemaal niets. Geen drukte, geen zorgen om anderen, geen stress, maar helemaal aanwezig zijn bij jezelf. Het bos kalmeert, ontspant en geeft je opnieuw de ruimte die je waarschijnlijk kwijt bent geraakt onderweg. We doen ontspanningsoefeningen, meditaties en we maken chakrawandelingen om je in een ontspannende state of mind te brengen.

Loskomen
Als je het idee hebt dat iedereen aan je loopt te trekken, dat je meer met anderen bezig bent dan jezelf, of als je vaste patronen, angsten, dwanggedachten of beperkende ideeën los mag laten, is een wandeling met het thema Loskomen behulpzaam in je proces. We gaan onszelf weer aandacht geven waarna we op ceremoniële wijze de dingen loslaten die we niet langer nodig hebben en waar we afscheid van mogen nemen. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Bloem illustratie

Energie

Als je moe en futloos bent, wil je misschien de deur niet uit en krul je je het liefste op voor de televisie. Toch is het juist op zo’n moment belangrijk om jezelf net dat zetje te geven dat nodig is om de frisse buitenlucht in te kunnen ademen en je weer in beweging te krijgen. Alles wat vastzit, komt zo weer los en door ademhalingsoefeningen, meditaties en aandacht voor jezelf en de omgeving, kom je in een hogere trillingsfrequentie en gaat de energie weer stromen.

Bloem illustratie

Alleen of met vrienden of collega's

Het is mogelijk om zowel individueel als in groepsverband een afspraak te maken voor een wandeling. We kijken dan samen wat voor soort invulling we het beste aan de wandeling kunnen geven, en hoe lang deze zal gaan duren.