Natuurlijk vertrouwen

Ik vertrouw steeds meer op de natuur. Bij mijn producten en behandelingen, maar ook daarbuiten. Hoe minder ik mij bijvoorbeeld met de planten in mijn tuin bemoei, hoe meer geneeskrachtige planten en kruiden er gewoonweg komen aanwaaien. En meestal zijn het net de soorten die ik op dat moment goed kan gebruiken.

Lao-Tse, Chinees filosoof (600 v. Chr): De mens die in harmonie leeft met de natuur, is helder als water.

 

De natuur als spiegel

Vroeger ging ik regelmatig met mijn familieleden het bos in. Uren konden we daar wandelen. Mijn ouders leerden mij de schoonheid van de natuur zien. Om haar nog beter te leren begrijpen, heb ik een aantal jaren geleden een natuurgidsen opleiding gevolgd. Regelmatig gingen we het veld in om alle theorielessen in de praktijk mee te maken. Op die momenten voelde ik de spiegelende en helende werking van de natuur erg sterk. Ik zag hoe het bij iedereen de gemoedstoestand beïnvloedde. Het volgen van een natuurcoach opleiding was voor mij een logische vervolgstap. Zo kan ik mijn coachees helpen om in die natuurlijke spiegel te kijken. Om daarna dichter bij hun eigen natuur te staan, oftewel hun eigen oorspronkelijke staat, van waaruit er weer helderheid kan ontstaan.

 

Bloem illustratie

Native State

Het logo heb ik bedacht nadat ik inheemse tekeningen zag van Australische Aboriginals. Ik tekende mijn eigen versie van de weg naar rust, het reflecteren op jezelf en je omgeving, om van daaruit weer rustig en in balans verder te kunnen gaan. Ik hoop dat ik jou hier ook mee op weg kan helpen.

In deze tijd blijkt des te meer dat het belangrijk is om te zoeken naar je eigen native state of wellbeing.

Mijn leven is, nadat ik in Nieuw Zeeland heb gewoond, drastisch veranderd. Bij stukje en beetje transformeerde ik van een drukke

zakenvrouw die veel op reis was, naar een rustige natuurgenieter die het heerlijk vindt om dicht bij huis, in de Schoorlse duinen of aan het strand, rond te banjeren. Mijn spullen in huis veranderden mee. Ik hechtte veel waarde aan mooie designmeubels die ik tijdens mijn werk op meubelbeurzen bewonderde. Nu struin ik veilinghuizen af als ik iets nodig heb.  Toen ik als mode- en cosmeticajournalist aan het werk was, lette ik vooral op mode en design, nu let ik meer op comfort. En ook mijn exclusieve cosmeticaflesjes in de badkamer hebben al lang geleden het veld moeten ruimen voor zelf samengestelde pure natuurlijke oliën.

Bloem illustratie

Volg Native State op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Native state

Als klein meisje was ik altijd al gefascineerd door aroma’s en parfums, ik heb er in de loop der jaren vaak over geschreven, en nu maak ik mijn droom, om zelf parfums te creëren, waar.

Ruim vijfentwintig jaar geleden ben ik in de ban geraakt van de enorme kennis over planten, kruiden en traditionele wellness rituelen van inheemse culturen en ik maak, na vele studies en diverse vakopleidingen, zoveel mogelijk gebruik van deze kennis bij het samenstellen van mijn geurcreaties en het geven van energetische behandelingen.

De opleidingen vanuit het Sjamanisme en mijn dagelijkse oefeningen vanuit het Zen Boeddhisme geven mij veel inspiratie en wijsheid. Heel dankbaar ben ik met de naam die ik tijdens een ceremonie ontving van de volgelingen van Thich Nhat Hanh: Helende Verbinding van de Bron.

Marga Brakenhoff, Native State