Bloem illustratie

Natuurlijke geurbeleving

Native State creëert therapeutische geuren om bijvoorbeeld:

  • de sfeer in wachtruimtes te verbeteren
  • te zorgen voor extra rust en kalmte
  • de lucht bij sportscholen te zuiveren
  • verkoudheid tegen te gaan bij kinderdagverblijven
  • spirituele kracht te geven bij yogacentra
  • de sfeer te verbeteren in winkels

Maar ook voor thuisgebruik kan er op maat geuren worden samengesteld. Er wordt hierbij alleen gebruikgemaakt van de helende werking van pure essentiële oliën. Dat de samenstellingen ook nog erg lekker ruiken komt omdat ze gecreëerd worden op basis van het principe waarmee parfums worden ontwikkeld. Zo heb je de geur van een parfum met de helende werking van de essentiële oliën.

Bloem illustratie

Balancerende geuren Achtergrond

Essentiële oliën zijn complexe mengsels van meestal meer dan 100 verschillende moleculen die bijna allemaal ontstaan via stofwisselingsprocessen in planten, bloemen, bladeren, wortels, zaden, bessen, hars of hout. Ze geven planten geur en smaak en de meeste oliën hebben een therapeutische werking.

De hoeveelheid olie per plant verschilt enorm en soms zijn er veel planten of bloemen nodig om olie te produceren. Een goed voorbeeld hiervan is rozenolie. De opbrengst van de olie varieert per jaar. Net als bij wijn hebben het weer, de locatie en de oogst invloed op de prijs en de kwaliteit. Uit welk deel van de plant essentiële olie gedestilleerd wordt is afhankelijk van de plantensoort.

Pure natuurlijke essentiële oliën hebben elk een eigen werking. Ze brengen je geest in balans, kalmeren of stimuleren, of helpen je te concentreren. De oliën kunnen gebruikt worden in massageoliën, maar ze zijn ook werkzaam als je ze via de lucht verspreidt. Dit is een eenvoudige manier om je gemoedstoestand te beïnvloeden en om de lucht te zuiveren.